V Snine chcú skvalitniť letnú turistiku

10.04.2007 Snina

Snina 10. apríla (TASR) - Rekonštrukcia rekreačnej oblasti Sninské rybníky je jednou z priorít vedenia mesta Snina v nadchádzajúcom období. Zámerom samosprávy je pripraviť rekreačnú zónu aj časti 21-tisícového mesta na ...
Skvalitniť služby by mal nový polyfunkčný objekt s bazénom. \"Náklady v dvoch lokalitách - na Sninských rybníkoch s výstavbou letných kúpalísk a bazénov tak, aby vyhovovali dnešným hygienickým normám a štandardu a v lokalite bývalého, v súčasnosti nevyužívaného futbalového ihriska predstavujú okolo 150 miliónov korún, \" uviedol dnes pre TASR primátor mesta Štefan Milovčík. Dodal, že v spolupráci s obcou Zemplínske Hámre chcú začať aj s realizáciu prvej časti projektu Biele kamene, \"tak, aby čo do najmenšej možnej miery sme poškodili prírodu, aby neboli pretrvávajúce problémy s ochrancami, ale aby došlo k vzájomnej zhode, \" doplnil Milovčík.
V Snine chcú v nadchádzajúcom období postaviť aj nový cintorín. Potreba vzniku nového pietneho miesta s nákladmi zhruba 20 miliónov korún úzko súvisí s výstavbou vodárenskej nádrže Starina, vďaka ktorej bolo v minulosti asanovaných sedem obcí. Väčšinu obyvateľov týchto obcí pohltilo mesto Snina.
 

Vyberte región